POLI Bloggerz
»
Kawan2 jom 4low saye di blog utama saya ya...i will hit u back..just click HERE

Thursday, June 23, 2011

..::tutorial 11::..Background bergambar pada BlockQuote

Ok...now aku nak share satu tutorial yang aku dapat
dari sorang blogger...dari CIK LYSSA....

ok tutorial dye untuk wat Background bergambar pada BlockQuote..

SENANG SANGAT2 NAK WAT NYE...
mcm nie...

1. as usual LOGIN BLOGGER>>DESIGN>>EDIT HTML>>EXPAND WIDGET TEMPLATE..

2. gunakan fungsi CTRL+F untuk hari function .post blockquote { then korang paste kat bawah function   
    yang korang cari tadi

background-image:url(url gambar);
..::URL gambar korang ley cari je kat mana2 n gambar ape yang korang suke..atau ley je search kat cini
    photobucket

ok da siap..SAVE...:))
~done~

this tutorial credit to Cik Lyssa

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...