POLI Bloggerz
»
Kawan2 jom 4low saye di blog utama saya ya...i will hit u back..just click HERE

Tuesday, June 28, 2011

..::tutorial 13::..Tutorial Letak Like Button di Blog

Ok next tuto is untuk pasang button like kat blog korang

Ok mcm biase aku akan cakap..caranya sangat mudah..

1. LOGIN BLOGGER>>DASHBOARD>>DESIGN>>EDIT HTML

2. Korang cari kod bawah nie..gunakan function ctrl+f
(jgn lupa tick expand widget template)

data:post.body



lepas tu korang paste coding bawah nie dekat BAWAH kod tadi

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/> 



dah siap???preview dulu...

kalau xda pape error..korang ley la save ok...

~done~ 

selamat mencuba 

2 comments:

  1. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahaha

    ReplyDelete
  2. kalau butang share, nape dia x kuar brape org share? saya x tahu ape problemnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...